Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2012 18:16 - Виваком не дават наградите на спечелилите в промоцията 3 години Виваком
Автор: vivacom1000 Категория: Новини   
Прочетен: 2127 Коментари: 0 Гласове:
13 години Виваком = 3 години измами

През септември тази година мобилният оператор Виваком пусна игра “3 години", чиято цел беше да благодари на всички свои клиенти. Множество кодове за играта бяха разпространени из магазините, в списанието на оператора, като дори на корпоративния сайт имаше разпилени множество кодове. Потребителите трябваше да изпращат посредством SMS на безплатен номер 3333.
Разбира се, участници много тъй като най-интересната отстъпка, която искаха феновете беше 100% отстъпка от месечната такса. За целта, клиентите трябваше да изпратят 20 кода чрез SMS. Оказа се, че играта имала допълнителни условия, необявени никъде - типично по Вивакомски! Клиентите били принудени да се обаждат на центъра за обслужване на клиенти и да заявят, че искат отстъпката, иначе не я получавали.

Ето защо и от няколко дни в мрежата започнаха да се появяват множество оплаквания от страна на клиенти, които все още не са получили спечелената отстъпка. На 123 (номер на Център за обслужване на клиенти на Vivacom) се даваше противоречива информация за това какви са условията на играта, като някои от сътрудниците даваха информация, че само изтеглените с томбола ще спечелят отстъпка, а други пък твърдяха, че всички, изпратили 20 кода, печелят отстъпка. В Общите условия на играта ясно пише, че всеки клиент, регистрирал успешно 20 кода печели 100% отстъпка от месечната такса.

Но това не е всичко!

Защото дори спечелилите от играта Viva Free клиенти не получиха отстъпка, а тези, които са я получили, разбраха че тя не е за цялата месечна такса, а само за част от нея (1 от включените пакети).

Какво пише в общите условия на играта? Ами, че отстъпката ще се активира автоматично, а след проверка на 123 се оказало, че клиентите трябвало да се обадят, за да си я поискат до 7 октомври. Така клиентите, изпратили достатъчен брой кодове, се оказаха “прецакани” и то доста сериозно.

“100% отстъпка от една месечна такса (или зареждане на стойност 10 лв. за предплатената услуга) Спечелилите ще я получат автоматично в следващата си фактура.”

Има и много клиенти, които са получили потвърдителен SMS, че печелят, а вече втори месец им излизат фактури с фигурираща месечна такса и липсваща отстъпка. Служители на компанията пък твърдят, че “получаването на отстъпката ставало поетапно и щяло да се активира в следващите няколко месеца”.

За да се замаже общественото недоволство Виваком публикуваха в официалната си фен страница във Facebook следното изявление: Както сме писали многократно, VIVACOM гарантира, че отстъпките ще бъдат получени от всички спечелили в играта независимо дали са се обадили на 123 или не.” 

Голямото недоволство на клиентите не се толерира от Vivacom администраторите, които банват множество потребители
след задаването на “неудобни въпроси”.

В самата организация на компанията не се знае какво се случва: Във Facebook се твърди, че всички ще получат отстъпка, докато на телефон 123 се твърди, че клиентите трябва да си я поискат, а в Общите условия пише, че тя се активира автоматично.

Фрапантните случаи продължават с друго оплакване в мрежата на клиент, че е получил отстъпка, но не получава електронната си фактура. След запитване, служители на Виваком му отговарят, че фактури с нулева стойност не се издават. Това, разбира се, е лъжа и операторите са длъжни да издават месечни фактури, без значение от стойността им. Клиентът се е опитал да комуникира чрез имейл с компанията, но отново му е заявено, че отстъпка има, но фактура за съответния месец няма да получи.

Напрежението в мрежата расте, клиенти заплашват, че ако не получат наградите си ще пуснат оплаквания в КЗП и КРС. Те се защитават, че това е тяхно право, а имат и доказателства. Те са свалили официалните Общи условия на играта на устройствата си, имат запазена снимана и страницата от корпоративния сайт.

Ако вие имате проблеми с някой от мобилните оператори и искате съдействие или гласност на проблема си, можете да се оплачете тук.Гласувай:
1
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vivacom1000
Категория: Новини
Прочетен: 134640
Постинги: 27
Коментари: 6
Гласове: 77
Архив
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31